Workshopdag 4 April 2023

Op 4 april jl. waren ruim veertig deelnemers aanwezig op de ALV- en Workshopdag van de vereniging PSHR, dit keer in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Algemene Leden Vergadering (ALV)

Onze voorzitter, Ben Trienekens, leidde allereerst de Algemene Ledenvergadering. 2022 was voor de PSHR weer een mooi jaar, want na een paar jaar van digitale bijeenkomsten, konden we eindelijk weer fysieke bijeenkomsten organiseren. In mei in het Dyade Visma Experience Center in Utrecht en in november in het Evoluon in Eindhoven, waar we ook stil hebben gestaan bij het 10-jarig bestaan van de vereniging.

We hebben afscheid genomen van AAG als hoofdsponsor en mochten de ESVE Groep uit Helmond verwelkomen als nieuwe hoofdsponsor van de PSHR. Van harte welkom! Naast de ESVE Groep hebben we momenteel Van Gelder Advocaten en Visma|Raet als sponsoren. Beide dank voor jullie betrokkenheid bij de PSHR! Voor de komende periode ligt de focus vanuit de PSHR op de verdere herstructurering en (her-)inrichting van de website en op de ledenwerving, waarvoor verschillende suggesties zijn gedaan.

Presentatie Visma|Raet

De eerste (interactieve) presentatie werd gehouden door Joost de Brouwer en Victor Romijn van Appical een onderdeel van Visma | Raet. Appical biedt ondersteuning bij de processtappen voor pre-hire, pre-boarding, onboarding. Dit doen zij onder andere via een nieuwe onboardingsapp voor werkgevers en werknemers. De app is bedoeld om werknemers het warme welkom te geven die zij verdienen en de werkgever van de nodige feedback te kunnen voorzien.

Presentatie Van Gelder Advocaten

Na de heerlijke lunch was het tijd voor de presentatie door Marieke van Gelder van Van Gelder Advocaten, geen onbekende op PSHR Workshopdagen. Deze keer ging de presentatie over governance en privacy in de Zorg. De risico’s, de do’s en dont’s en de tips en trics kwamen aan bod. Het blijkt telkens maar weer hoe belangrijk het is om vooraf goed na te denken over de mogelijke gevolgen van een actie of handeling. Als toegift heeft zij nog onderwerpen behandeld over o.a. email verkeer op het werk en sociaal media.

Presentatie Jo Weerts

Nadat in de pauze getrakteerd werd op een toepasselijke Bossche Bol, was het tijd voor de enthousiaste presentatie van Jo Weerts – JWinfotainment. Hierbij werd op verschillende manieren en met diverse voorbeelden ingegaan op de (schijn-)zelfstandigheid in relatie tot de status van ZZP’ers. Zeer actueel gezien de uitspraak in de Dileveroo kwestie door de Hoge Raad eind maart. De vraag of er sprake is van een dienstverband of zelfstandigheid wordt te vaak geprobeerd te omzeilen. Ondanks gekunstelde constructies blijkt in de meeste gevallen een wettelijk dienstverband van toepassing. Iets om rekening mee te houden en kritisch op te blijven.

Vorige
Vorige

Trendonderzoek Salarisprofessionals 2023

Volgende
Volgende

Minimumloon blijft stijgen